• Anu Perho

”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle” – Turku on Suomen tärkein sivistyskaupunki!


Opiskelijoiden ja korkeakoulujen merkitystä Turun historian ja tulevaisuuden kannalta ei voine liikaa korostaa. Kaupunkimme asukkaista noin viidesosa on opiskelijoita ja Turussa tehdään suuri määrä korkeatasoista tutkimusta. Opinahjoista työllistyy Turkuun tuhansia ihmisiä ja koulutetut ihmiset luovat uusia ratkaisuja ja elinkeinoja. Suomen sivistyksen juuret ovat Turussa, ja muun muassa vertaansa vailla oleva kampusalue henkii tätä historiaa ja arvokkuutta. Turku ja turkulaiset voivat olla näistä ylpeitä joka päivä!


Yliopisto ja ammattikorkeakoulut toimivat itsenäisesti, ja hyvä niin – tieteen tulee olla vapaata. Mikäli Turku haluaa pysyä ja edelleen kehittyä sivistyskaupunkina, ja nimenomaan elinvoimaisena sivistyskaupunkina, kaupunkia tulee määrätietoisesti kehittää niin, että se kiinnostaa opiskelijoita. Tämä tarkoittaa – jälleen kerran – kohtuuhintaisen asumisen mahdollisuutta, hyvää julkista liikennettä sekä hyviä harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia.


Lisäksi ykkösasiana pitää olla, että eri alojen yritykset haluavat asettua, ja asettuvat, Turkuun, jotta opiskelijoilla on näkymiä työpaikasta ja siten tulevaisuudesta. Kun täällä opiskelleet jäävät Turkuun, kaikki voittavat. Turun kaupungin tehtävänä on varmistaa, että korkeakoulujen olemassaolo ja opiskelijoiden osaaminen on asia, jonka yritykset näkevät kiinnostavana ja tärkeänä. Esimerkiksi Tampereella teknillisen korkeakoulun ja yritysten välinen yhteistyö on varsin korkeatasoista, ja saakin opiskelijat ja yritykset jäämään kaupunkiin. Turun kaupungin viestinnässä ei saa olla epäilystäkään siitä, etteikö Turku olisi Suomen tärkein sivistyskaupunki!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tulevaisuuden Turku

Millainen Turku on kymmenen, entä neljänkymmenen vuoden päästä? Näen ennen muuta kolme asiaa, jotka ohjaavat päätöksentekoa, mutta jotka pitää myös asettaa tavoitteeksi niin lähitulevaisuudessa kuin p

Valitse teema alavalikosta: